Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hidden S1A4 Irrbloss : Svanen
Isbn: 978-91-5150-108-6
Förlag: Tiden förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Hidden S1A4 Irrbloss : Svanen

Stockholm, 1973. En bomb exploderar på polska ambassaden. Den unga ordningspolisen Viveca vill utreda, men chefen vägrar lyssna. Hemma i radhuset hotar familjetristessen. Som boxare är Viveca van att ta ut frustrationen med knytnävarna. Men på jobbet möter hon hårt motstånd och börjar misstänka att någon högre upp är inblandad. Med dottern Emma i släptåg bestämmer sig Viveca för att ta saken i egna händer.

Det är då hon möter en pojke som tycks besitta en övernaturlig styrka och sprickan till de Dolda öppnas: människor med märkvärdiga egenskaper. Några är starka och styr, medan andra lever ett hårt liv på gatan. För samtidigt som de Dolda har förstärkta förmågor behöver de lindring. En del väljer alkohol och andra - elektricitet.

I tv-serien Hidden - Förstfödd syns Izabella Scorupco i rollen som Viveca Eldh. I IRRBLOSS utforskar Filip Alexanderson sitt urban fantasy-universum genom att berätta Vivecas backstory i ett 70-tals-Stockholm inte helt olikt vår tid. Med inspiration från såväl Spanarna på Hill Street och The Wire som nordisk mytologi tecknas en bild av ett samhälle där makten har vida förgreningar och mörka hemligheter.

Avsnitt 4.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone