Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett hemligt liv
Isbn: 978-91-7545-774-1
Förlag: Historiska media
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

Ett hemligt liv

Efter förra årets kritikerrosade Kvinnan vid kanalen tar Set Mattsson på nytt sina läsare tillbaka till det historiska Malmö. Denna gång är året 1955.

I maj får polisen in en anmälan om ett oroande försvinnande. Mannen som saknas är en svensk militär med stor kännedom om det svenska luftvärnet varför säkerhetstjänsten misstänker att han kan vara inblandad i någon spionaffär. När en man några dagar senare hittas mördad i sin lägenhet står det dock klart att offret är den försvunne militären.

Det första mordet följs av ännu ett. Douglas Palm och hans män misstänker tidigt att det är samma gärningsman som ligger bakom de två morden, men jakten försvåras av att de inte lyckas finna något klart motiv bakom dåden. Vad har de båda männen gemensamt som Palm och hans män missar?

Ett hemligt liv är förutom en spännande kriminalroman också en skildring av ett samhälle som präglas av trångsynthet och hat mot homosexuella vilket blev följden av de ökända så kallade Kejne- och Haijbyaffärerna som sände chockvågor över landet några år tidigare.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone