Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hämndens drivkraft
Isbn: 978-91-7885-140-9
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Hämndens drivkraft

Den 11 augusti 1628 vaknar den försupne och deprimerade krigshjälten Anton Kronman av att två soldater bultar på hans dörr. Dagen innan har regalskeppet Vasa förlist. Vad Anton tror ska bli en dag präglad av bakfylleångest och kallsvettningar utvecklar sig snart till något helt annat. På kungens order tilldelas Anton det topphemliga uppdraget att utreda varför Vasaskeppet gick till botten. Uppgiften tar Anton och läsaren hela vägen från slottet Tre Kronors guldglittrande salar till de skitiga ölstugorna bland Södermalms gangsters.

En värld av korruption och våld utspelar sig framför våra ögon. En röta som riskerar att inte bara leda till Vasas förlisning utan också rasera hela den begynnande svenska stormakten. Vi får lära känna den i kriget härdade Anton och ges succesivt inblickar i hans tragiska liv. Bit för bit får vi reda på vad som hände Antons familj och hur han nu får möjlighet att utkräva sin hämnd.

Spänningsromanen präglas av samhällskritik och kopplingar till nutida händelser, såväl som till populärkultur. Elias Glaveby leder oss genom en 1600-tals värld som förändrade Sverige i grunden. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone