Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mannen i bilen
Isbn: 978-91-7789-063-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2020

E-bok

Mannen i bilen

»En elegant skriven, stilren roman om livet i ett ockuperat land.« Sofi Oksanen

»Mannen i bilen är en rörande, berörande och omskakande skildring av Sovjetregimens utrensning av oliktänkande i det då ockuperade Estland … En lysande, historisk dramathriller. Betyg 5/5.« BTJ

Flerfaldigt prisbelönt och gripande debut!

Året är 1946. En sexårig pojke leker utanför sitt hus i Estlands huvudstad Tallin. Plötsligt stannar en splitterny bil på andra sidan gatan. Föraren ler och bjuder in honom att sitta i förarsätet. Den vänlige mannen har snart vunnit pojkens förtroende. Kort därefter försvinner pojkens föräldrar och han lämnar sin oskuldsfulla barndom bakom sig. Alltför tidigt tvingas han ut i den farliga efterkrigstida världen.

Mannen i bilen är Ilmar Taskas prisbelönta debutroman som skildrar hur järnridån klyver Europa i två delar och hur rädslan människor emellan växer sig allt starkare.

Ilmar Taska är född 1953 i Ryssland – dit hans familj deporterades under Stalins förtryck – och uppvuxen i Estland. Han är framgångsrikt verksam inom film, teater och tv. Den skickligt komponerade och medryckande Mannen i bilen är Ilmar Taskas debutroman. Den har översatts till ett femtontal språk, däribland engelska, tyska och danska. Times Literary Supplement utsåg den till en av årets bästa böcker 2018.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone