Jump to content
Cover for Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan
Isbn: 978-87-2644-444-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: April 2020
Narrator: Dan Bratt
Length: 18 hours 16 minutes

Audiobook

Bortom rimligt tvivel : Thomas Quick och rättvisan

Vad som är den slutgiltiga sanningen om fallet Quick blir kanske aldrig klarlagt. Kanske finns det tid nu att fundera över om det är rimligt att en dömd seriemördare går fri på det sätt som skett utan att man först gör en ordentlig ny prövning i domstol av skuldfrågan. 

Christer van der Kwasts personliga åsikt är att rättsväsendet inte höll måttet när Bergwall beviljades resning och frikändes. Han menar också att de infekterade striderna om vad som är sant i Quickhistorien kommer att avklinga tids nog och då ersättas med en mer eftertänksam debatt. 

”Bortom rimligt tvivel” är en ingående och systematisk genomgång av fallet Quick skriven av Christer van der Kwast som arbetade som åklagare under rättegångarna.

Christer van der Kwast, född 1944 i Stockholm, är en pensionerad överåklagare och författare. Han arbetade som åklagare i rättegångarna mot Thomas Quick och 2015 släppte han boken ”Bortom rimligt tvivel”. Syftet med boken var att ge en mer verklighetsanknuten bild av den juridiska hanteringen av fallet Quick.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone