Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Götheborg - förbjuden last
Isbn: 978-91-8818-790-1
Förlag: Ebes förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Götheborg - förbjuden last

Thriller om Ostindiefararen
En septemberdag 1745 ränner ostindiefararen Götheborg på grund strax utanför sin hemmahamn. Lasten från Kina är värd en förmögenhet och olyckan tycks oförklarlig. Ombord finns dessutom en mystisk artefakt som måste smugglas iland i största hemlighet. 

Strax efter olyckan börjar underliga saker hända, framför allt runt Kungshöjd.

Detta är upptakten till en hisnande berättelse som ger eko från 1700-talets skabbiga gränder och ända in i vår tid. Följ den ockulta detektiven Maphalda genom ett mörkt Göteborg befolkat av ljusskygga varelser. Molnen hopar sig när hon reser till Lidköping för att ta emot ett speciellt arv efter sin mormor och upptäcker en högst personlig koppling till händelserna kring ostindiefararen Götheborg. Var grundstötningen verkligen en olycka och vad är det egentligen som ruvar under Kungshöjd?
 
Han spanar ut mot båtarna som är på väg mot den sjunkande fullriggaren. Håller sig lite i bakgrunden och får snart nog ögonen på en speciell slup med svarta segel. Bra, där kommer de kräken! Vid sina fötter har han ett stort bylte som till varje pris måste undsättas.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone