Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Förmögenheten
Isbn: 978-87-2675-481-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Feelgood
Tillgänglig sedan: november 2020
Uppläsare: Sara Lewitan Stålnacke
Length: 4 timmar 9 minuter

Ljudbok

Förmögenheten

När lyxhustrun Majken ertappar sin man tillsammans med en annan kvinna i deras gemensamma säng, omkullkastas allt. Överrumplad av situationen tvingas hon fatta snabba beslut och flyttar ensam till en liten lägenhet i stadsdelen Högsbo i Göteborg. Majken har varken arbete, vänner eller tillhörighet i det nya området - motsatsen till det lyxliv hon tidigare levt.

Det dröjer inte länge förrän hon träffar på grannen Maj-Lis, en nästan 60-år äldre änka. En hastig hälsning i trapphuset utvecklas snabbt till en fantastisk vänskap, som visar sig vara otroligt betydelsefull för de båda kvinnorna. Genom att dela erfarenheter och berättelser ur livet, berikar de varandras tillvaro och de ensamhetskänslor som präglat dem båda känns snart som bortblåsta. Inte nog med det fina utbytet väninnorna delar, tillsammans kommer de på en briljant idé som ska komma att betyda allt för en hel omgivning.

Förmögenheten är en hjärtevärmande feelgood-roman om ensamhet, vänskap över generationsgränserna och det vackra i att ta lärdom av varandra.

Madeleine Strandberg föddes 1990 i en av Göteborgs förorter och är idag bosatt i ett hus på landet strax utanför Göteborg. Hon är utbildad socionom och arbetar till vardags inom socialtjänsten med missbruksproblematik och våld i nära relationer. Förmögenheten är Madeleines debutroman.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone