Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblio byter app Från och med 6 november byter e-boksappen Biblio från den rosa till en ny brun app. Den nya appen måste du ladda ner från App store eller Google play. Även på webben byter vi sida för e-böcker och den nya e-boksidan hittar du på biblio.app. Nytt för dig som läser på läsplatta är att du inte längre kan ladda ner böcker, utan du läser dem direkt i appen. Läs klart dina böcker i den gamla appen Du kan läsa klart de böcker du redan har lånat i den gamla appen men du kommer inte längre kunna göra några nya lån i den. Nya böcker lånar du istället i den nya appen. Från och med 7 december kommer den gamla appen att tas bort helt. Det här gäller även för e-boksidan på webben.
Omslagsbild för Skön är hamnen
Isbn: 978-91-7634-058-5
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: november 2020

E-bok

Skön är hamnen

Det händer märkliga saker kring Theos lillasyster Alice. Hennes armar är täckta av blåmärken och teckningarna hon kommer med är plötsligt mörka och skrämmande. Dessutom finns en skylt med namnet Vipeholm på bilderna, trots att Alice inte kan skriva.

När det visar sig att byggnaden på Alices teckningar finns på riktigt bestämmer sig Saga och Theo för att resa dit. Men samtidigt som de försöker att ta reda på vad som egentligen hände bakom Vipeholms låsta dörrar gör någon allt i sin makt för att stoppa dem. Det som börjar som en härlig semester förvandlas snart till en dramatisk jakt på sanningen.

Skön är hamnen är precis som Elins tidigare bok Som du fattas mig en riktig bladvändare. Den är skriven i ett högt tempo med många cliffhangers för att locka även den lite mer svårflirtade läsaren.

Förutom en välskriven, spännande och kuslig historia är detta en berättelse om vänskap och kärlek bortom tid och funktionsvariationer. Boken är baserad på de verkliga händelser som ägde rum på Vipeholm, en anstalt för sinnesslöa under mitten av 1900-talet.

Via Alice, Saga och Theos äventyr får läsaren känna skillnaden mellan dagens och 1940-talets syn på funktionsnedsatta under huden. Det svider. Elin Lindholm gör det forskarna inte kunnat, hon förmedlar känslan. Elin Bommenel, lektor på Lunds universitet som forskat om kariesförsöken på Vipeholm.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone