Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mira och Gloria
Isbn: 978-91-7987-320-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Mira och Gloria

Mira älskar hästar! Snart fyller hon år, då önskar hon sig en alldeles egen häst. Men mamma tycker inte om hästar, hon är rädd för dem. Så någon häst blir det inte tal om. När födelsedagen kommer, får Mira två paket. Hon öppnar dem, men förstår inte. Vad ska hon med ryktborste och ridbyxor till?

Mira och Gloria är första boken i serien med samma namn. 

Danska författaren Birgitte Bregnedal brinner för att få ännu fler barn och unga att älska böcker. År 2013 vann hon kulturministeriets Drengelitteraturpris för en av sina noveller, och sedan tog karriären fart. Efter detta har hon skrivit flera böcker och bokserier som blivit väl mottagna både i Danmark och utanför landets gränser. Illustratören Lotte Nybo fick redan i skolan höra av en lärare: ”Du blir författare eller illustratör.” Och läraren fick rätt. Lotte har både skrivit och illustrerat böcker. Hon har bland annat arbetat med serietidningen Kalle Anka, och hennes debutbok som kom 1990 vann första pris i en skandinavisk bilderbokstävling.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone