Jump to content
Cover for Som i ett vykort
Isbn: 978-91-7799-430-5
Publisher: Louise Bäckelin Förlag
Category:
Novels
Accessible since: June 2021
Narrator: Marie Robertsson
Length: 10 hours 34 minutes

Audiobook

Som i ett vykort

Efter en lång tids frånvaro återvänder Ida till sin vykortsliknande hemby, men där är inget som det brukade vara. Hennes förr så ordningsamma pappa, Sten, är som förbytt och den lokala besöksnäringen har blivit utkonkurrerad av ett osmakligt tomteland i tornedalska Santajärvi. En lösning på problemet är att bygga ett hotell i byn, men den charmiga entreprenören Emil håller både byn och Idas känslor på halster.
Allteftersom tiden går dras Ida längre in i kampen för att rädda det lilla samhället, samtidigt som hon till varje pris måste hjälpa sin pappa. Men hur stöttar man någon som inte ser sitt eget behov av hjälp?
Som i ett vykort är en feelgoodroman om familjerelationer och en liten bys kamp för överlevnad i den norrbottniska idyllen.

SOFIA RUTBÄCK ERIKSSON har tidigare skrivit barnboken Änglabrorsan, som givits ut på flera språk. Som i ett vykort är hennes debutroman.

"En riktigt fin debutroman och en feelgood med alla de rätta ingredienserna skriven med ett målande språk och en underfundig humor med smarta och roliga referenser, som får mig att skratta högt gång på gång. Där finns också hela tiden en underton av allvar som en riktigt bra feelgood behöver. Det är också en mycket vacker skildring av en far- och dotterrelation och en kärleksförklaring till landsbygden och Norrbotten, och Luleå." Anna Lönnqvist

"Som läsare dras man in i det lugna bytempot. Ett säkert kort för många på stranden." Frida Jönsson, BTJ

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone