Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblio byter app Från och med 6 november byter e-boksappen Biblio från den rosa till en ny brun app. Den nya appen måste du ladda ner från App store eller Google play. Även på webben byter vi sida för e-böcker och den nya e-boksidan hittar du på biblio.app. Nytt för dig som läser på läsplatta är att du inte längre kan ladda ner böcker, utan du läser dem direkt i appen. Läs klart dina böcker i den gamla appen Du kan läsa klart de böcker du redan har lånat i den gamla appen men du kommer inte längre kunna göra några nya lån i den. Nya böcker lånar du istället i den nya appen. Från och med 7 december kommer den gamla appen att tas bort helt. Det här gäller även för e-boksidan på webben.
Omslagsbild för Skolans kriser: Historiska perspektiv på utbildningsreformer och skoldebatter
Isbn: 978-91-8890-979-4
Förlag: Nordic Academic Press
Kategori:
Pedagogik Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Skolans kriser: Historiska perspektiv på utbildningsreformer och skoldebatter


Skolväsendet utvecklades explosionsartat i Sverige under 1900-talet. Från att stora delar av befolkningen saknat grundläggande utbildning fick alla barn tillgång till skola och efter avslutad skolgång möjligheter till eftergymnasial utbildning. Men med expansionen har också följt en kontinuerlig, ofta tillspetsad kritik där olika slags krisscenarier har målats upp. Politiker, forskare och debattörer har alla på olika sätt formulerat sitt missnöje med skolan.

Skolans kriser belyser en grupp forskare kontinuiteter och förändringar i kritiken över tid. De tar upp debattfrågor som sexualundervisning, skolans estetiska fostran, internationell skolstatistik och elevers skrivförmåga.

Skribenterna uppmanar oss att reflektera över olika förväntningar som finns och den kritik som riktas mot skolan. Hur uppstår intrycket av kris i skolan? Vad har kritiken gällt och hur har den påverkat utbildningspolitiken? Det här är en bok som är angelägen för alla: politiker, lärare och den engagerade allmänheten.


Medverkande

Sara Backman Prytz, Stockholms universitet

Stina Hallsén, Uppsala universitet

Magnus Hultén, Linköpings universitet

Joakim Landahl, Stockholms universitet

Germund Larsson, Uppsala universitet

Jonathan Lilliedahl, Örebro universitet

Anne-Li Lindgren, Stockholms universitet

Gunnlaugur Magnússon, Uppsala universitet

Martin Malmström, Lunds universitet

Johanna Ringarp, Stockholms universitet & Uppsala universitet

Johan Samuelsson, Karlstads universitet

David Sjögren, Uppsala universitet

Johannes Westberg, Universitetet i Groningen & Örebro universitetet



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone