Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vem fan är du?
Isbn: 978-91-6423-493-3
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Historia Juridik
Tillgänglig sedan: augusti 2021
Uppläsare: Peter Althin
Length: 5 timmar 32 minuter

Ljudbok

Vem fan är du?

VEM FAN ÄR DU? skildrar Peter Althins resa från uppväxten och ungdomsåren i Lund till livet som en av Sveriges mest omskrivna och anlitade brottmålsadvokater. Vi får följa några av vår tids mest uppmärksammade rättegångar och ta del av kampen för rättvisa i såväl domstolar som i den kriminalpolitiska debatten. Men här finns också en annan och hittills okänd kamp. I boken berättas hur den framgångsrika advokatens rädsla för att misslyckas blev så stark att den fick honom att avsluta sin karriär.

Peter Althin var under flera år även politiskt aktiv som KD:s talesperson i kriminalpolitiska frågor. Vad var det som fick honom att träda in på den politiska arenan och som senare fick honom att lämna samma arena?

PETER ALTHIN har arbetat som advokat sedan 1974 och varit offentlig försvarare i många uppmärksammade rättegångar. I början på 2000-talet var han under några år riksdagsledamot. Han har också varit ordförande i Republikanska föreningen, styrelseledamot i Brå och i Sveriges Advokatsamfund.

JACK ÅGREN är docent i straffrätt och arbetar som universitetslektor. Han är en ofta anlitad föreläsare såväl inom som utanför universitet. Han är författare till såväl facklitteratur som läroböcker i juridik.

"Det är en bok som varje ung juriststuderande borde läsa, antingen han eller hon tänker bli brottmålsadvokat eller inte. Därtill var och en som ställt sig undrande till hur en advokat kan åta sig att försvara misstänka mördare, knarklangare och våldtäktsmän."

Dick Sundevall, Advokattidningen Paragraf


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone