Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Stortjuvens pojke
Isbn: 978-87-2687-452-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Stortjuvens pojke

Ris-Kajsa och döttrarna Anna-Sofia och Josefin har länge vandrat i kylan. Trötta söker de värme på Barkarbys gästgivargård, som ägs av en man som kallas för Älgen. De får stanna kvar om de i utbyte hjälper till på gästgiveriet och får jobb som pigor. Men inte Josefin. Älgen misstar nämligen henne för en pojke och eftersom Ris-Kajsa inte säger emot honom får hon därför bli stalldrängen Jonas.
På gården vantrivs Josefin och allt försämras när hennes enda vän och beskyddare, drängen Frans-Petter blir kallad till militärtjänstgöring. När hennes öde korsas med Lasse-Maja, den berömda stortjuven som sprider oro bland de rika i samhället, finner hon en väg ut ur mardrömmen. Lasse-Maja är nämligen känd för sina kvinnliga utklädningskläder. Lasse-Maja tar med sig Josefin i sin flykt från fienderna och trots motgångarna som de påträffar längs vägen blir de snart nära vänner.


Cannie Möller (1947) är en svensk författare som under sin karriär har skrivit ett flertal framgångsrika romaner för både ungdomar och vuxna.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone