Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Galaterbrevet : En bibelteologisk kommentar
Isbn: 978-91-7765-597-8
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Religion
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

Galaterbrevet : En bibelteologisk kommentar

Under många år har jag lärt känna Håkan Sunnliden som den flitige bloggaren, en för mig berikande skribent som med djup och insikt belyst aktuella frågeställningar inom kristenheten. Under senare år har jag dessutom via nätverkskontakter haft givande skriftväxling och personliga möten med honom vid ett antal tillfällen.
Med intresse har jag tagit del av denna kommentar över Galaterbrevet, som är uppbygglig textutläggning och förmedlar själavårdande insikter.
Bokens avslutande kommentarer och appendix är förträffliga. Inte minst avsnittet från Martin Luthers Stora Galaterbrevs-kommentar om «50 lysande förtjänster hos den egna rättfärdigheten» och summeringen av «Martin Luthers föreläsning» - citat: «Vi måste alltså predika evangelium, i dess renhet och klarhet. Går denna artikel förlorad är det ute med hela den kristna kyrkan. Evangeliet står och faller med Kristi rättfärdighet. Det är denna förkunnelse som är evangeliet. Kyrkan uppstår ur denna förkunnelse».
+ Roland Gustafsson
Missionsbiskop i Missionsprovinsen


Galaterbrevet räknas till huvudbreven i Nya Testamentet och behöver alltid läsas på nytt.
Kunskapsrikt och insiktsfullt, med didaktisk spänst och klarhet, gör Håkan Sunnliden brevet till ett angeläget ärende också i vår samtid: "Låt inte Lagen på nytt få fäste i er, utan lev i och ut Evangeliet".
Erik Wiberg
Universitetslektor

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone