Jump to content
Cover for Historiens största pansarslag
Isbn: 978-87-2811-789-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
History Humanities
Accessible since: November 2021
Narrator: Håkan Mohede
Length: 4 hours 17 minutes

Audiobook

Historiens största pansarslag

Egentligen hade Adolf Hitler insett att den tyska armén inte längre var i stånd till att strida. Wehrmacht saknade män, kanoner och stridsvagnar och Luftwaffe hade inte råd att förlora fler flygplan. Så när Hitler i februari 1943 flög till sitt framskjutna högkvarter i Ukraina hade han med sig ett tydligt budskap: Den tyska armén skulle inte längre gå på offensiven. Under det följande året skulle den istället försvara sina ställningar och låta Röda armén trötta ut sig själv med meningslösa angrepp.

Men så blev det som bekant inte. Under mötet i Ukraina pekade Hitlers generaler ut ett sårbart ställe längs frontlinjen där hundratusentals fiender kunde infångas och ryssarna försvagas innan de inledde sin sommaroffensiv. Efter flera veckors funderande lät sig Führern övertalas och fattade ett ödesdigert beslut: Alla krafter skulle sättas in för att fånga in Röda armén vid denna plats utanför staden Kursk 500 km sydväst om Moskva.

Den 5 juli 1943 bröt sovjetiskt artilleri tystnaden i den ljumma ryska sommarnatten. Slaget om Kursk var igång och vem som sedan skulle vinna andra världskriget skulle komma att avgöras under de följande veckornas strider.


Allt om Historia tar dig med på en banbrytande resa in i det förflutna, så att du kan delta i de största händelserna i historien. Gå tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra världskriget, vikarnas härjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia är för den som vill veta mer om de spännande och dramatiska händelser från det förflutna som präglat världen vi lever i idag.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone