Jump to content
Cover for Slaget om Stalingrad
Isbn: 978-87-2811-791-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
History Humanities
Accessible since: November 2021
Narrator: Håkan Mohede
Length: 4 hours 18 minutes

Audiobook

Slaget om Stalingrad

De bittra striderna i Stalingrads ruiner, fasorna på floden Volgas mörka vatten och det intensiva luftkriget över Stalingrad kostade hundratusentals soldater och civila livet. Slaget var så krävande och grymt att inte ens andra världskrigets mest hårdföra generaler kunde undgå att ­beröras av de massiva förlusterna som bara två män ryckte på axlarna åt: Adolf Hitler och Josef Stalin. Utan att blinka skickade de man efter man i döden under slaget om Stalingrad som blev det ultimata kraftprovet mellan historiens två grymmaste diktatorer som båda vägrade ge upp.

Slaget är ohyggligt beskrivet i brev och frontrapporter och genom ögonvittnenas hjärtskärande berättelser. Alla vittnesmål väcker den desperata situationen i staden till liv med allt vad striderna innebar av svält, sjukdom, våldtäkt och död.

Här får du följa med från ryssarnas inledande desperata försvar och den tyska krigsoptimismen i början fram till den tidpunkt då de tyska soldaterna inser att de kommer att dö av köld, svält eller sovjetiska kulor i en obetydlig stad vid floden Volga mer än 2 500 km från deras hemland.


Allt om Historia tar dig med på en banbrytande resa in i det förflutna, så att du kan delta i de största händelserna i historien. Gå tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra världskriget, vikarnas härjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia är för den som vill veta mer om de spännande och dramatiska händelser från det förflutna som präglat världen vi lever i idag.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone