Jump to content
Cover for Fjärilsfältet
Isbn: 978-91-7765-626-5
Publisher: Recito Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2021
Narrator: Lars Svensson
Length: 23 hours 18 minutes

Audiobook

Fjärilsfältet

I den lilla orten Sundheden drar det ihop sig till dubbelt jubileum. I samband med att Hembygdsföreningen ska fira 100 år planerar man nämligen att uppmärksamma också Sundhedenbygdens långa historia. Men är samhället runt Lindsjön verkligen så gammalt som många hävdar?
När tiden för jubileet närmar sig får plötsligt några personer ta emot vykort, föreställande en bild på det gamla Sundheden, med hotfulla hälsningar på. Korten är märkta med nummer och innehåller kryptiska formuleringar om en varg och om huvuden som snart ska falla. Men vem eller vilka är det som skriver och skickar dessa - och varför?
Polisens efterforskningar dras snart till en plats kallad Fjärilsfältet. Det visar sig att det natursköna gamla området, alldeles nära Lindsjön, ruvar på många hemligheter. Numera är många av de gamla historierna nästan glömda, men hos en del äldre ortsbor är Fjärilsfältet fortfarande omtalat för de sägner och mysterier som sedan flera hundra år tillbaka sägs knyta an till trakten. Historierna berättar bland annat om en hemsökt plats där naturväsen och andar, med förmåga att binda de dödas själar vid marken, fortfarande finns och verkar.
De misstankar som dras åt gentemot vissa individer visar sig emellertid inte leda någon vart - och när nya varningar sedan kommer stannar inte dessa längre vid tomma hot...

«Fjärilsfältet» är den tredje, fristående, delen i serien om Sundheden.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone