Jump to content
Cover for Svansjön
Isbn: 978-87-2696-725-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: November 2021

E-book

Svansjön

Pavel växer upp i en minst sagt dysfunktionell familj. Modern sitter instängd på sitt rum med hallucinationer och en halvfärdig roman medan fadern tassar viskande runt godset för att inte störa. Utan någon ordentlig uppfostran från sina föräldrar är det hos stallknekten Vasilij som Pavel hittar sin trygga punkt. Undan för undan blir han mer stallpojke än godsägarson, för att sedan skickas iväg till det hårda livet på militärskola i Petersburg. Han känner inte sina egna föräldrar och de verkar besvikna på den person han blivit.

Som sextonåring har Pavel gjort sig populär bland tjänsteflickorna runt godset. Själv är han likgiltig. Det är bara Vasilij som lyckas få honom att visa några känslor. Men en dag är det något som händer inom Pavel. Han börjar ifrågasätta sina egna handlingar och tankar. Kan det vara så att han faktiskt har en själ? Den absoluta vändpunkten kommer när han på tåget till Petersburg träffar den unge fursten Boris. Finns det kanske mer att önska av livet än vad Pavel tidigare trott?

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone