Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mer livsglädje, njutning och mening i livet
Isbn: 978-91-8951-006-7
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: november 2021
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 38 minuter

Ljudbok

Mer livsglädje, njutning och mening i livet

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Vems liv lever jag? Vilket liv vill jag egentligen leva? Vem vill jag vara? Vart är jag på väg? Vad vill jag göra och uppleva? Varför lever jag? Om du har sådana funderingar eller frågor, vilket du borde ha, om du inte nöjer dig med att leva hela livet utifrån de krav och förväntningar som din sociala omgivning ställer, så finns svaren hos ditt högre jag. Du kan fråga ditt högre jag om allt som du inte har kunnat hitta svar på i den verkliga världen. Du kan ställa viktiga frågor fokuserade på dina mål.

Har du kanske sett till så att du passar in och att du är lagom duktig för att bli omtyckt, arbetar du hårt, och lider gärna en aning, för att förtjäna lite guldkant i livet, har du uppfattningen att vissa föds med silversked i munnen medan andra får kämpa i sitt anletes svett, anser du att det är de talangfulla som är framgångsrika och att alla andra är avundsjuka, att världen består av vinnare och förlorare, att man kan inte både äta kakan och ha den kvar och att det bara är svaga människor som visar känslor? Dessa ”levnadsregler”, skapade av människor, har i generationer tutats i oss, trots att det bara handlar om falska sanningar, livsbegränsande attityder, som på något sätt upphöjts till naturlagar. Våra rädslor och vårt trygghetsbehov har inte uppmuntrat oss till några större avvikelser. De flesta har funnit sig i att bli likformade och passa in. Att vara som alla andra har blivit det viktigaste i livet

Vi har alla ett högre jag. Det högre jaget är det verkliga du. Det högre jaget är den person som vi är i grund och botten, när vi har filtrerat bort alla fördomar, betingade rädslor, begränsande övertygelser, tankemönster, negativa tankar, förbittring, sår och egofixering. Det högre jaget är DU, den bästa delen av dig, det är du själv på den renaste nivån. Vill du låta denna kunskap rinna ut i sanden? Vill du leva ett ytligt liv där falska mål som pengar, beröm från andra och samlandet av prylar dominerar ditt liv? Vill du klamra dig fast i en ond cirkel av meningslös existens? Vill du bara vara kvar i ditt programmerade jag, som består av dina livslögner och din anpassningsförmåga till det som du fått från föräldrar, skolan, släktingar och samhället?

Ingen annan skapar våra liv åt oss. Om du inte vet hur du vill leva och vara så är det dags att ta reda på det nu. Svaret finns inom oss själva, var skulle det annars finnas, det finns ingen annan än vi själva som vet hur vi vill leva och vara som människa, men då handlar om att stanna upp och stilla sig och rikta frågan inåt till vårt högre jag. Tyvärr har de flesta av oss tappat kontakten med vårt högre jag i denna snabba teknologiska värld. Och att utan vägledning etablera den kontakt som behövs är nästan ogörligt. I denna guidade hypnos kommer du att få den vägledning som är nödvändig för att möta/ansluta till ditt högre jag. Med hjälp av mild hypnos (mycket djup avslappning) kommer du att lotsas till och få lära dig att kommunicera med ditt högre jag. Du kommer att få möjlighet att ställa frågor och du kommer att få svar, varje gång. Guidad självhypnos är en process av djup avslappning där du inledningsvis vägleds till ett mycket avslappnat tillstånd. I detta tillstånd är ditt undermedvetna lättillgängligt och utforskning och kommunikation kan utföras. Du är inte ”hypnotiserad” utan i stället djupt avslappnad. Du kommer att då få en ökad medvetenhet. Det är som en mycket djup guidad meditation. Ett upprepat lyssnande kommer att ge dig en ljusare syn på livet, ett självförtroende och en självkänsla som strömmar ut från ditt inre. Du kommer att se fram mot det okända med en hälsosam positiv attityd. Du kommer också att känna en lättnad i att bara vara eftersom du får ärliga svar om frågeställningar och bekymmer som har tyngt dig i tillvaron.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone