Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den halshuggna giraffen
Isbn: 978-91-8019-466-2
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2021
Uppläsare: Per Runhammar
Length: 3 timmar 40 minuter

Ljudbok

Den halshuggna giraffen

Malmö, omkring år 1950. Järnvägsinspektor Erik Olsson är försvunnen. Utan hatt och ytterrock har han lämnat sin ungkarlslägenhet och begett sig ut i det kylslagna aprilvädret. Polisen är föga intresserad av fallet, så den försvunnes mor anlitar privatdetektiven Urban Krook. Men hur finner man en person som nästan saknar personlighet? Ju mer Krook gräver i Olssons förflutna, desto mer förändras dock bilden av honom och hans relationer till andra människor. Frågan är bara vems uppfattning som är sann och hur det ska hjälpa Krook i eftersökandet? Och vilken roll spelar den sönderslagna porslinsgiraffen i Erik Olssons lägenhet?
”Den halshuggna giraffen” är en spännande och atmosfärrik detektivroman i samma stil som Georges Simenons böcker om kommissarie Maigret. Det är den första boken om privatdetektiv Urban Krook.
Peter K. Andersson är författare och historiker, bosatt och uppvuxen i södra Skåne. Han har tidigare gett ut en rad populärhistoriska fackböcker, bland annat "På stadens skuggsida: Människor och brott i Jack the Rippers London" (2017) samt "Komikerns historia" (2020). "Den halshuggna giraffen" är hans debut som deckarförfattare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone