Jump to content
Cover for Bedragaren
Isbn: 978-91-8023-549-5
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: January 2022
Narrator: Hedda Stiernstedt
Length: 12 hours 19 minutes

Audiobook

Bedragaren

Isande svensk spänningsdebut om vänskap och bedrägeri

»Bedragaren påminner mig om Gillian Flynns Gone girl, den kusliga thrillern med den annorlunda vändningen, i det att den är oavbrutet spännande. Fylld av gåtor med oväntade vändningar som hela tiden pekar mot fortsatt läsning.« Sara Abdollahi, Göteborgs-Posten

»Spännande psykologisk thriller som man läser i en rasande takt.« Mias bok

Två unga kvinnor ska precis ta språnget in i vuxenlivet. Vägg i vägg i en betongförort utanför Göteborg blir de snart goda vänner. Men en av dem har dolda motiv.
Emma och Rebecka är lika – förvillande lika – till utseendet. Deras bakgrunder kunde däremot inte vara mer olika. Emma är arvtagare till ett av Orusts största företag, Rebecka har sedan tonåren levt utanför samhällets gräns. Båda drömmer om att bryta sig loss från de liv som format dem: Emma vill bli självständig och Rebeckas mantra är att »vägra bli en Svensson«.
För att kunna förverkliga sin dröm behöver Rebecka pengar. Och det är inte ett lyckligt sammanträffande som gjort henne till granne med Emma. Rebecka vet betydligt mer om Emma än vad hon avslöjar.
Men hur långt är hon, bedragaren, beredd att gå? Och hur blåögt är egentligen hennes offer?

MARIA AHLQVIST RUOKOLAHTI är bosatt i Göteborg och ekonom med examen från Borås Högskola. Bedragaren är hennes debut, en spänningsroman om vänskap och bedrägeri, där linjen mellan offer och förövare suddas ut.

»En bok som ger dig iskalla kårar, men samtidigt är helt omöjlig att lägga ifrån sig!« Kustboktanten

»En riktigt, riktigt bra debut.« Bok_stavligt

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone