Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sorgens princip
Isbn: 978-91-8023-805-2
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2022
Uppläsare: Kristina Leon
Length: 3 timmar 4 minuter

Ljudbok

Sorgens princip

Hyllad dystopisk debut om en värld - och ett Sverige - där mänsklig sorg ersatt olja som drivmedel

»Sorgens princip är en lysande debut och Pernilla Wåhlin Norén ett författarnamn att lägga på minnet.« Opulens magasin

»En intensiv berättelse om ett annat Sverige.« BTJ

En världsomvälvande upptäckt gjordes av en grupp energiforskare specialiserade på känsloenergi: människors sorg kan omvandlas till en energi effektivare än något annat. Lösningen på jordens energikris innebar en ny marknad av globala mått, och det fanns ingen hejd på aptiten på förändring hos industrimakterna. Detta trots att forskningen ännu rymde stora hål av frågetecken. Sorgen var tidens naturtillgång. Sorgen var den nya oljan. Sorgen lokaliserades, granskades, vägdes, värderades. Där sorgen var som störst byggdes titaniska anläggningar. Sorgehandeln blomstrade. Världsekonomin strålade. Strax därefter kom bieffekterna.
Pernilla Wåhlin Noréns debutroman Sorgens princip utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid. Vi möter två kvinnor, Sonja och Forough, båda i statliga spetsyrken, i den nordliga nygamla industristaten Sverige. Båda har de på olika sätt blivit offer för den människoomstörtande sorgehandeln. Och medvetet eller inte, så har de gemensamt börjat göra motstånd.

PERNILLA WÅHLIN NORÉN, född 1982 och uppvuxen i Borlänge, är arkitekt och stadsplanerare. Sorgens princip är hennes debutroman.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone