Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alla borde vara feminister (lättläst)
Isbn: 978-91-7949-480-3
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Unga vuxna Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Alla borde vara feminister (lättläst)

När Chimamanda Ngozi Adichie var 14 år blev hon kallad feminist för första gången. Det var ingen komplimang, utan mer en anklagelse. Men hon gjorde ordet till sitt och blev en stolt feminist! Alla borde vara feminister är ett upprop för en feminism som angår oss alla.

Boken var från början ett hyllat TED-talk och den delades 2015 ut som en gåva till alla elever i årskurs 2 i gymnasieskolan i Sverige. Nu finns den i lättläst bearbetning så att fler kan ta del av den.

Chimamanda Ngozi Adichie, född 1977 i Nigeria, är sin generations främsta afrikanska författare. Hon debuterade 2004 med Lila hibiskus och fick ett stort internationellt genombrott med En halv gul sol 2007. Boken tilldelades det prestigefyllda Orange Prize for Fiction. Hon har sedan dess gett ut den hyllade romanen Americanah (2013), prisad med National Book Critics Circle Award och utsedd till en av årets tio bästa böcker av New York Times. I dag finns hennes böcker översatta till ett trettiotal språk. Hon delar sin tid mellan Nigeria och USA.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone