Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Upptäck naturen! (lättläst)
Isbn: 978-91-8914-963-2
Förlag: LL-förlaget
Kategori:
Lättläst Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Upptäck naturen! (lättläst)

/LÄTTLÄST/

Lär känna skogen

Vi mår bra av att vara ute! Forskare säger att vi blir friskare och mår bättre av att vara i naturen. Den ger oss det vi behöver, oavsett om det är tystnad och lugn eller spännande äventyr. Lyxigt då att Sveriges yta består av 70 procent skog och att det finns fler än 5 000 naturreservat öppna för alla att besöka. De flesta har tydligt markerade leder och i många finns elljusspår och spår lämpliga för rullstol.

Upptäck naturen! ger dig som är nyfiken men ovan vid skogen konkreta tips på hur du ska klä dig och vad du ska ta med dig i ryggsäcken. Läs om djur och växter, om hur du gör upp eld och bakar pinnbröd och vad du ska tänka på om du vill övernatta ute i naturen. Du lär dig att läsa av naturen så att du hittar, och vad du ska göra om du trots allt går vilse. Bokens många foton ger fint och tydligt stöd för läsningen.

Lättlästnivå: 2 Lättare

 

Josefin Olevik är journalist och skriver för olika tidningar, främst om kultur, friluftsliv och samhällsfrågor. Hon har också skrivit böcker, bland annat den lättlästa På djupt vatten.

Sara Mac Key är fotograf och arbetar både för tidningar och organisationer och med egna projekt som har resulterat i flera utställningar. 



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone