Jump to content
Cover for Flod av döda själar
Isbn: 978-91-8023-926-4
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: August 2022

E-book

Flod av döda själar

»Liz Moore är lysande när hon skildrar hjälplös syskonkärlek och polisens dagliga slit, i en medryckande berättelse som gör det uthärdligt att engagera sig.« Lotta Olsson rekommenderar Flod av döda själar i DN

»En spännande polisroman och en stark samhällsskildring.« Betyg: 5 av 5 - Per Lundgren, BTJ

»En lysande, tankeväckande kriminalroman. Jag fullkomligt älskade den.« Paula Hawkins, författare till Kvinnan på tåget

I ett område i Philadelphia som brottas med utbrett drogmissbruk har två tidigare oskiljbara systrar hamnat på motsatta sidor av samhället. Den ena systern, Kacey, lever på gatan och är fast i sitt drogberoende.
Den andra, Mickey rör sig på samma gator men som polis. De har ingen kontakt med varandra, men Mickey oroar sig ständigt över sin syster.
Så försvinner Kacey en dag spårlöst, i samma veva som en rad mord begås i Mickeys distrikt. Mickey blir besatt, farligt besatt, av att hitta förövaren - och sin syster - innan det är för sent.
I svensk översättning av Leif Janzon.

LIZ MOORE är en amerikansk kritikerrosad författare som bland annat har nominerats till en MPAC Dublin Literary Award och tilldelats Rome Literature Prize för sina romaner. Flod av döda själar, hennes senaste roman, blev en omedelbar New York Times bestseller och har blivit en internationell bästsäljare, utgiven i 21 länder. Den har hyllats av kritikerna och valts till en av Årets bästa böcker av bland annat NPR, Parade Buzzfeed och Barack Obama.

»En polisroman och thriller av högsta klass, där själva staden Philadelphia blir en av karaktärerna.« People Magazine

»Oj, vad jag gillade denna. Samhällets baksida skildras med stor trovärdighet och karaktärerna är mångfacetterade.« Betyg: 4+ av 5 - Mias bok 

»Oerhört spännande och välskriven. Den gick inte att lägga ifrån sig!« BibbloagnetaLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone