Jump to content
Cover for Tyst savann
Isbn: 978-91-8023-928-8
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2022

E-book

Tyst savann

Uppföljaren till den internationella succén Himlen ska gråta blod

»En rasande thriller som cirkulerar samtida frågor som politiska spänningar i Afrika men även den akuta klimatkrisen och artdöden. Mostue skriver en lättläst och effektiv prosa med god koll på dramaturgi och en stundtals filmisk stämning i miljöbeskrivningarna.« Kajsa Bellander, BTJ

»En vanvettigt bra kriminalroman.« Randaberg 24, Norge

Efter att ha pensionerat sig från yrket som specialsoldat i en antiterrorism-enhet söker Even Stubberud nu ett nytt liv i Kenya. Han har en önskan om att göra bot för den brutalitet han utövat under sin tidigare karriär genom att utbilda viltvårdare på savannen och därmed bidra till att förhindra den skoningslösa slakten av elefanter och annat djurliv.
Det ska dock visa sig att det är starka krafter som ligger bakom tjuvjakten - med förgreningar till en av världens mäktigaste nationer. Samtidigt kontaktas Stubberud av sin tidigare chef - Elna Husøy, som leder Försvarets underrättelsetjänst om en allvarlig situation i Norge. Stubberuds liv blir inte enklare när han startar en personlig vendetta i Nairobi, som hotar att kasta in Norge i en diplomatisk mardröm. Det tycks bara finnas en utväg: Even Stubberud måste dö.
Tyst savann är en intensivt spännande thriller som berör en av vår tids största katastrofer: naturen som försvinner.
I översättning av Gabriel Setterborg.

SIGBJØRN MOSTUE är en norsk författare vars första bok, thrillern Himlen ska gråta blod - om specialsoldaten Even Stubberud - blev en internationell succé och bland annat nominerades till det norska Rivertonpriset i kategorin »Årets bästa kriminalroman«. Tyst savann är uppföljaren och den andra boken i serien om Even Stubberud.

Sagt om Himlen ska gråta blod:

»Blir inte det här film så är det skamligt.« Titti Schultz, Go'kväll, SVT

»Alldeles förskräckligt spännande.« Lotta Olsson, DNLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone