Jump to content
Cover for Skred
Isbn: 978-91-8063-033-7
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2022
Narrator: Katarina Ewerlöf
Length: 12 hours 17 minutes

Audiobook

Skred

Andra boken i Sara Strömbergs succéserie om Vera Bergström, som vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa deckardebut!

»Skred är ännu starkare än debuten. Ett statement inbäddat i en riktigt spännande historia.« Monica Lindgren, SVT Go kväll

»Det är bara att kapitulera - Sara Strömberg är inte enbart en suverän deckardebutant, hon håller också vad hon lovar och Skred är till och med starkare än Sly.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Minst lika bra som hyllade och prisbelönta debuten.« Lotta Olsson, DN


Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus. Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.
Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet. Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson. Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för över ett år sedan?
Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna ikapp alla inblandade.

SARA STRÖMBERG [f. 1975] är en svensk författare, uppvuxen i Jämtland och Västerbotten, numera bosatt i Östersund. Skred är den andra boken om antihjälten Vera Bergström, efter förra årets Sly, som hyllades av både läsare och kritiker och vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa svenska debut.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone