Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Där askan blommar
Isbn: 978-91-8050-159-0
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Där askan blommar

1969. Systrarna Trang och Qu?nh lämnar sin fattiga hemby för att söka arbete i Saigon. De hamnar på en av stadens många barer där de dricker, flirtar och umgås med amerikanska soldater. Kriget kommer allt närmare samtidigt som Trang blir passionerat förälskad i en amerikansk helikopterpilot.

2016. Den föräldralöse Phong, son till en svart amerikansk soldat och en okänd vietnamesisk kvinna, bestämmer sig för att hitta sina föräldrar. Han hoppas kunna lämna sin eländiga tillvaro i Vietnam och ta sig till USA.

På andra sidan jordklotet finns Vietnamveteranen Dan som fortfarande lider av krigets fasor. Han bestämmer sig för att tillsammans med sin fru resa tillbaka till Saigon och konfrontera sitt förflutna.

Dåtid och nutid flätas samman i denna oförglömliga och poetiska berättelse där huvudpersonerna får möta konsekvenserna av beslut som fattades under brinnande krig. Där askan blommar är en rörande historia om hur en nedärvd tragedi kan omdefinieras med hjälp av kärlek, medkänsla, mod och glädje. Romanen är Nguyen Phan Que Mais andra bok på svenska och följer upp succén När bergen sjunger.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone