Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Övertalning
Isbn: 978-87-2853-841-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil Romantik
Tillgänglig sedan: januari 2023
Uppläsare: Ella Schartner
Length: 8 timmar 53 minuter

Ljudbok

Övertalning

En älskad klassiker i nyöversättning av Maria Ekman från 2016.

När Anne Elliot var nitton år lät hon sig övertalas av sin familj och vänner att bryta förlovningen med sin stora kärlek, sjöofficern Wentworth, vars klasstillhörighet var betydligt lägre än hennes egen. En händelse som satte djupa spår i Anne.

Åtta år senare har hon enligt sina nära och kära för länge sedan passerat sin ungdoms bästa år och därmed missat chansen att träffa en passande fästman. Men när Wentworth dyker upp i Annes liv igen är stämningen ångerfull och spänd. Kan de verkligen släppa deras gemensamma förflutna och gå vidare, eller går en del saker varken att glömma eller förlåta? Än en gång blir människorna i hennes närhet ett hinder för deras kärlek, men Anne, som inte bara begränsas av sin obetydlighet utan även av de strikta ramar som dikterade kvinnors liv under det tidiga 1800-talet, slutar aldrig kämpa för sin egen lycka.

'Övertalning' kom ut första gången 1817 och blev Janes Austens sista verk. Det är en mycket populär klassiker som filmatiserades 2022 med Dakota Johnson i huvudrollen samt blev den första boken i TikTok's Book Club som lanserades i juli 2022.

Jane Austen (1775–1817) är en av de mest uppmärksammade och älskade författarna i världslitteraturens historia. Under hennes relativt korta tid i livet skrev hon sex romaner – alla med starka unga kvinnor i huvudrollen – som idag betraktas som klassiker. Hennes verk är fulla av skarpa iakttagelser av det samhälle hon levde och verkade i samt rejäla doser tidlös ironi och humor. Hennes karaktärer har dessutom inspirerat till otaliga böcker och filmer, så som Clueless och Bridget Jones dagbok.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone