Jump to content
Cover for Smörgåstjuven
Isbn: 978-91-7499-688-3
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2023

E-book

Smörgåstjuven

En tunisisk man skjuts ihjäl ombord på ett italienskt fartyg på internationellt vatten. Samma natt mördas den omtyckte köpmannen Lapecora i en hiss i Vigata, Sicilien. De två händelserna tycks vara orelaterade – förutom att Lapecoras tunisiska städerska försvinner samma natt som mordet sker.
Smörgåstjuven är tredje boken i Andrea Camillaris serie om kommissarie Salvo Montalbono. I översättning av Barbro Andersson.

ANDREA CAMILLERI [född 1925] är mannen bakom den flerfaldigt prisbelönta succédeckarserien om kommissarie Montalbano. Böckerna om den excentriske Montalbano som ensam trotsar en korrupt värld har sålt i över tio miljoner exemplar världen över.

»Andrea Camilleris Montalbano är en hjälte av den inte okända typ - en Maigret, en Wallander - som förmår göra vardagligheten till en folkkär egenskap.« Caj Lundgren, Svenska Dagbladet

»Andrea Camilleris huvudintriger är, här som i den klassiska hårdkokta deckaren, bara en förevändning för det vi möter på vägen. Främst ömsom komiska, ömsom skrämmande personporträtt. Därnäst den drastiska miljöskildringen. Djupare sett är det bilden av ett samhälle i total moralupplösning. Och samtidigt denna förunderliga trevnad.« Göran Hägg, Aftonbladet

»Underbar italiensk deckarfiktion.« The Guardian


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone