Jump to content
Cover for Brännande skuld
Isbn: 978-87-2858-705-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2023

E-book

Brännande skuld

Nu i samlad utgåva!

Utanför sitt hem blir kriminalpolisen Johan Boje påkörd och dör mitt framför ögonen på sin son. I chock berättar sonen för faderns chef att en annan polis är skyldig till dådet men pojken avfärdas för sin livliga fantasi. Internutredaren Roland Benito får det svåra uppdraget att ta reda på vad som var sanning, lögn och påhitt i Bojes liv.

Liv Løkke är kassörska på Netto i Paderup. Hon hatar staden, sig själv, sitt jobb och triviala liv. När hon en dag tittar upp från kassan och möter blicken på en kund stirrar hon plötsligt in i det förflutna. Fram väller minnena av den ödesdigra dagen då hon räddade sin bror ut ur deras brinnande hus efter en gasexplosion, medan hennes mamma omkom i lågorna. Det är han. Hennes mammas älskare. Han påstår att han är på väg att finna bevis på att hennes mammas död inte var en olycka.

Anne Larsen, journalist på TV2 Østjylland, täcker fallet med polisen från Silkeborg som tillsynes blev påkörd och dödad av en kollega utanför sitt hem. Men hon finner större intresse i en brandolycka som han verkade utreda i all hemlighet. Varför hade Johan Boje så stort intresse i fallet? Snart måste Anne och Roland åter igen samarbeta för att gå till botten med vem som mördade Johan Boje och varför ...

"Brännande skuld" är en fristående kriminalroman om journalisten Anne Larsen och utredaren Roland Benito.

Inger Gammelgaard Madsen, född 1960, är en dansk grafisk designer och kriminalförfattare från Århus. Hon debuterade 2008 med Dockan (Dukkebarnet) och har sedan dess gett ut flertalet kriminalromaner om Roland Benito, som har gjort succé i hemlandet Danmark.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone