Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Världens vildaste vågspel och andra berättelser
Isbn: 978-87-2619-502-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Noveller
Tillgänglig sedan: juli 2023

E-bok

Världens vildaste vågspel och andra berättelser

"Världens vildaste vågspel och andra berättelser" är en antologi där varje berättelse förankras i stora historiska händelser och personer. Med hjälp av fiktionen väver författaren samman berättelser som utforskar historiens gång och ger liv åt de dramatiska ögonblicken som format vår värld.

Vi får stifta bekantskap med Slatin som efter att ha flytt mahdistregimens fångenskap var med och formade det Anglo-egyptiska Sudan. Dessutom ger författaren oss en inblick i hur Gustav III:s flotta gick segrande ur slaget vid Svensksund och hur Georges Boulanger nästan blev Frankrikes diktator.

Denna novellsamling lockar både med spänning och förundran. Men den utgör också en skildring av hur imperialismens tidsålder påverkade människors öden och hela samhällens vägar. Verket utkom för första gången 1919 och språket är färgat av sin tid.



Gustaf Lindqvist (1872-1946) var en svensk författare med mångårig produktion. Han debuterade redan 1898 och skrev sedan mer eller mindre resten av livet. Han var verksam under pseudonymet Mari Mihi. Lindqvist var även verksam som borgmästare i Mariefred.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone