Jump to content
Cover for Förträffliga kvinnor
Isbn: 978-91-8094-275-1
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: August 2023

E-book

Förträffliga kvinnor

En modern klassiker av en efterkrigstidens Jane Austen

Mildred Lathbury är en av många »förträffliga kvinnor«. Hon är i trettioårsåldern, ogift, intelligent och självständig, »i stånd att klara upp de flesta situationer här i livet - födelse, giftermål, död, framgångsrika loppmarknader, trädgårdsfester som regnade bort...« Hennes nya glamourösa grannar, herr och fru Napier, genomlever en äktenskapskris, och Mildred blir till sin förvåning indragen i intriger som är betydligt svårare att hantera.
Barbara Pym brukar kallas en modern Jane Austen. Hennes vassa sociala observationer och skildringar av bottenlös ensamhet har gett henne rykte som en av de stora sedeskildrarna i efterkrigstidens England. i översättning av Jane Lundblad.

BARBARA PYM [1913-1980] var en engelsk författare. Under 1950-talet skrev hon en rad romaner, varav Förträffliga kvinnor förblivit den mest lästa och älskade. Efter ett längre uppehåll blev romanen Höstkvartett en stor återkomst. Den nominerades till Booker-priset, och när Times Literary Supplement samma år frågade en rad framstående författare vem de ansåg vara 1900-talets mest underskattade kollega var Barbara Pym den som fick flest röster.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone