Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket
Isbn: 978-91-2718-130-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Matlagning, mat & dryck
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket

Känner du till murgi bhuna, aloo bhorta och mosur dal? Det är några vanliga rätter från Bangladesh – ett kök som många svenskar ännu inte är helt bekanta med. Det bengaliska kökets rötter hittas i mötet mellan mogulriket och gamla indiska traditioner, vilket har skapat en matkultur proppfull med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Lägg därtill det tropiska läget och floddeltat som rinner genom landet och möjliggör ett säsongsbetonat kök där natur möter kultur i en säregen stil.

Den här introduktionen till det bengaliska köket innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma, allt från nästan överdådiga festmåltider till grym streetfood och massor av pålitliga vardagshjältar. Majoriteten av rätterna är typiska klassiker, nedskrivna precis som de lagas i de flesta hem i Bangladesh.

Författaren Rizwan Qadery har dessutom en ambition att rätterna ska kunna återskapas med svenska råvaror utan att kompromissa med smaken – med stor sannolikhet lär du dock snart vilja göra ett besök i en affär med sydasiatiska kryddor för att blåsa nytt liv i skafferiet och införskaffa några självklarheter som senapsolja, ghee och dadelsocker. I boken får du lära dig mer om typiska råvaror och matlagningstekniker samt dessutom hur du äter bengalisk mat på ett genuint sätt.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone