Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ris
Isbn: 978-91-2718-490-9
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Matlagning, mat & dryck
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Ris

Arroz, fried rice, sushi, tadig, onigiri, jollof, biriyani, sticky rice, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är inte bara ett tillbehör utan kan utgöra en hel rätt och beroende på vilken sorts ris du använder ger det olika typer av upplevelser. Riset kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt och har ett unikt sätt att ta upp smaker av kryddor och buljonger under tillagning. För många runt om i världen är råvaran ris en grund för att överleva och äts till frukost, lunch och middag.

Det finns olika sorters ris i nästan all världens kök – basmati, jasmin, brunt ris, sticky rice, rundkornigt shari, svart ris, arborio, rött ris, carnaroli, japonica, bomba. De stora risfälten har under många år massproducerat ris som bulkvara men på senare tid ser man att små regenerativa risodlare tänker om och hittar nya lösningar för att minska klimatpåverkan, gifter, bevattning och framförallt lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.

I boken kan du läsa om alla typer av rissorter som finns i världen, odling, polering, historia och reseskildringar. Bokens 70-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone