Jump to content
Cover for Historiska händelser från världen över
Isbn: 978-87-2711-989-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture History Humanities
Accessible since: November 2023
Narrator:
Håkan Mohede
Kim Rhedin Hüttner
Sofia Watts
Length: 2 hours 56 minutes

Audiobook

Historiska händelser från världen över

'Historiska händelser från världen över' är en serie skildringar av händelser som på olika sätt lämnat stora avtryck i historien. Samlingen består av kortare artiklar och reportage, tidigare utgivna som enskilda titlar, och ger inblick i några av historiens mest omtalade företeelser.

För 170 år sedan lämnar Donnergruppen Springfield i hopp om ett bättre liv i västern, något som ska bli början på en mörk kannibalistisk historia.
Den romersk-katolska kyrkan är en institution med enorm kraft och inflytande, hemliga konspirationer och skandaler som går flera århundraden tillbaka. Hur många avslöjanden om sexuella övergrepp på barn ska det behövas för att kyrkan ska bryta sin allsmäktiga tystnad? Vad var det som utlöste den stora skandalen på 1980-talet som fortfarande ekar ända in i vår tid?
Tsunamikatastrofen i Indiska oceanen 2004 lämnade ingen oberörd. Människor och platser som aldrig mer blir sig likt. Vad var det egentligen som hände och vilka spår har det satt i eftervärlden?

Samlingen består av: Kannibaler i Vilda västern, Spanska sjukan, Den amerikanska spionstyrkan i Berlin, Kapplöpningen mot yttre rymden, Den katolska kyrkan, Tsunamin i Den indiska oceanen, Jordbävningen i Christchurch och Sanningen om terrakottakrigarna.

Ursprungligen publicerad av Orage.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone