Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Småtrollen och den stora översvämningen
Isbn: 978-91-8077-458-1
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Småtrollen och den stora översvämningen

Mumintrollet och hans mamma är på väg genom den mörka skogen. Pappan är försvunnen, och nu måste de försöka hitta ett nytt hem innan vintern kommer. Men det är inte lätt! De ställs inför många svårigheter, men får också två nya vänner som följer med på färden. Till slut råkar de ut för en stor översvämning och allt ser dystert ut. Hur ska det gå? Och kommer de någonsin att få se mumintrollets pappa igen?

Vi är stolta och glada över att kunna presentera Småtrollen och den stora översvämningen, Tove Janssons första bok om mumintrollen i lättläst version! Boken utkom första gången 1945, men har sedan dess kommit ut i flera upplagor, och nu ger vi möjlighet till ännu fler läsare att ta del av Tove Janssons fantastiska värld.

Tove Jansson är en av Finlands mest kända konstnärer och författare. För den breda publiken är hon mest känd för sina berättelser om Mumin och hans familj och vänner i Mumindalen. Berättelser som med sin finurliga charm och livfulla karaktärer har lockat både barn och vuxna genom årtionden.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone