Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bevare oss väl!
Isbn: 978-87-2706-064-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Bevare oss väl!

Det är försommar år 1939. När deckarförfattaren Miss Shirley Wombes av misstag dras in som privatdetektiv i ett stort arvsfall, tar hon sig till det idylliska grevskapet Oldthunderlamb i södra England. Där möter hon den passionerade deckarälskaren och genusforskaren Miss Dr Hahnsohn. Tillsammans utforskar de den ärvda förmögenheten, det gåtfulla Thorhamstead Manor House och dess experimentella anläggningar. Men Miss Dr Hahnsohn har även egna planer. Deras till synes slumpmässiga möte döljer i själva verket Hahnsohns strävan att själv delta i detektivdramatikens värld. Hennes plan? Att integrera sig i den kriminalroman som Miss Wombes skriver om fallet.

”Bevare oss väl!” är en lekfull kriminalroman som parodiskt utmanar den konventionella uppfattningen av detektivlitteraturen. Ett genreexperiment som smidigt väver samman spänning och tankeväckande diskussion.

Ulf Henrik Lindberg (född 1933) är en svensk författare och akademiker bosatt i Södertälje. Med en bakgrund som docent vid Uppsala universitet och forskning kring Alzheimers sjukdom vid Astra Neuroscience Research Unit i London har hans yrkesliv präglats av vetenskaplig upptäckarlust. Sedan 1992 har han hängivet ägnat sig åt författarskapet, där hans passion har resulterat i flera verk som spänner över olika genrer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone