Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Inkaguld
Isbn: 978-99-7964-444-6
Förlag: Jentas IS
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Inkaguld

Dirk Pitt är i full gång med ett djuphavsprojekt för NUMA:s räkning utanför Perus kust, när han råkar snappa upp nödsignalerna. Katastroflarmet kommer från en arkeologexpedition djupt inne i Anderna. Två dykare har försvunnit i djupet av en gammal offerkälla. Åtskilliga män har redan satsat livet för att återerövra de inkaskatter som sägs ligga gömda där.

När Dirk Pitt kommer för att undsätta dykarna, kastas han huvudstupa in i en konfrontation med Solpemachaco, en plundrarliga som tjänar miljoner på att sälja ovärderliga konstskatter till skrupelfria samlare på den svarta marknaden.

Det blir en kraftmätning som tar Pitt och hans kollega Al Giordino ut på svindlande farliga äventyr. Mot sig har han en fiende som inte skyr några medel för att finna det oskattbara, legendomsusade inkaguldet...

Clive Cussler växte upp i Alhambra, Kalifornien, och är idag bosatt i Denver, Colorado. Efter avslutade studier och en tid i flygvapnet gjorde han sig ett namn inom reklambranschen, där han fick ett antal utmärkelser som copywriter.

Hans första roman prisbelönades av "Mystery Writers of America". I dag är han författare på heltid, och hans internationellt kända romaner är givna bestsellers både i USA och Europa.

Liksom sin hjälte i sammanlagt nio böcker – Dirk Pitt – är Clive Cussler något av en äventyrare. Han har utforskat öknarna i sydvästra Amerika på jakt efter glömda guldgruvor, dykt i Klippiga bergens sjöar efter försvunna flygplan och sökt i världshaven efter förlista skepp.

Clive Cussler räknas i dag till de allra främsta äventyrsförfattarna. Med sina romaner toppar han ständigt bestseller-listorna i såväl USA som Europa. Hans berättartalang har en förmåga att gripa tag i läsaren från allra första sidan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone