Jump to content
Cover for De blindas rike
Isbn: 978-91-8094-314-7
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: March 2024
Narrator: Tomas Bolme
Length: 16 hours 7 minutes

Audiobook

De blindas rike

Efterlängtad ny bok i serien om kommissarie Gamache

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Miljön, människorna, intrigen och vändningarna! Det blir inte så mycket bättre än så här. Min absoluta favoritserie!« Betyg: 5 av 5 - Mest deckare

»Louise Penny har gjort det igen. Spännande ända till slutet!« Bibbloagneta

En dag får Armand Gamache ett egendomligt brev med en inbjudan till en övergiven bondgård. Väl på plats upptäcker han att en främmande kvinna utsett honom till sin testamentsexekutor.
Gamache är fortfarande avstängd från sin tjänst och har därför gott om tid, och han blir nyfiken. Tillsammans med de två andra exekutorerna - Myrna Landers, bokhandlaren i Three Pines, och en ung byggare - tar han sig an uppdraget. Men testamentet inkluderar punkter som är så osannolika att de snart börjar misstänka att kvinnan som skrivit det inte varit vid sina sinnens fulla bruk.
När en död kropp påträffas ställs testamentet i ett nytt ljus, som med ens får det bisarra dokumentet att framträda i en betydligt mer olycksbådande dager. Det är inte heller det enda hotet Gamache ställs inför. Händelserna som ledde till hans avstängning sex månader tidigare är nu på väg att komma ikapp honom.
I översättning av Carla Wiberg.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry AwardThe Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

»Serien om Armand Gamache är en av mina absoluta favoritserier.« Bokföring enligt Monika

»En underbart chockerande thriller som griper tag i en från första sidan.« Denise Mina

»De blindas rike är en välskriven och intressant berättelse.« Lottens bokblogg


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone