Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Genom Floras riken : Göteborgs botaniska trädgårds expeditioner
Isbn: 978-91-8901-991-1
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Biologi
Tillgänglig sedan: mars 2024

E-bok

Genom Floras riken : Göteborgs botaniska trädgårds expeditioner

Botaniska i Göteborg är Nordens största och räknas dessutom till en av världens ledande botaniska trädgårdar. Sedan arbetet med anläggningen inleddes år 1916 har botanister och trädgårdsmästare  sänts ut i världen på forskningsexpeditioner och insamlingsresor.

Boken skildrar de botaniska och hortikulturella expeditioner som lagt grunden till Göteborgs botaniska trädgårds unika samlingar och internationella ställning. Såväl kulturhistoriska som vetenskapshistoriska perspektiv sammanflätas med berättelser om de rara arter och ihärdiga växtsamlare som far genom Floras riken för att utforska världen och samtidigt göra den förståelig och tillgänglig för alla. Bakom Botaniskas grindar väntar storslagna miljöer där besökaren lätt känner sig förflyttad till de mest avlägsna platser på jorden.

Botaniska trädgårdens expeditioner har flera syften. Det handlar om att finna härdiga buskar och träd samt vackra växter lämpliga för odling på våra breddgrader, vilket blivit allt viktigare med pågående klimatförändringar. Samtidigt handlar det om utforskningen och bevarandet av världens botaniska mångfald, en uppgift som blivit högaktuell i tider av artutrotning och naturskövling.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone