Jump to content
Cover for Skälvning
Isbn: 978-91-2714-251-0
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Novels
Accessible since: May 2024

E-book

Skälvning

Skälvning är hjärtskärande och ömsint… en bok som vidgar och osäkrar vår upplevelse av tjugohundratalet.

The Guardian

Skälvningutforskar vad som utgör ett meningsfullt liv i en våldsam värld – av den prisbelönta författaren tillÖppen stad.

Under en helg med vänner på tur mellan antikaffärer i Maine, kastas en plötslig skugga över de koloniala grymheterna som fortfarande präglar platsen. En promenad i skymningen avbryts av brutal vardagsrasism. En enastående kaskad av röster talar ut från en pulserande afrikansk metropol.

Och i romanens kärna mötet mellan Tunde och hans partner Sadoko som glider in och ut ur varandras liv. Genom parets längtan undersöker Cole meningen med separation och närhet, tid och dödlighet.

Precis som i sin magnifika debutÖppen stadlägger Teju Cole ett labyrintisk historisk pussel där alla sinnen är på påslagna.Skälvningär ett nytt mästerverk av en av samtidens mest särpräglade författare.

Teju Cole föddes i USA år 1975 till nigerianska föräldrar och växte upp i Lagos. På svenska finns sedan tidigare romanernaÖppen stad ochVarje dag är tjuvens dag, samt essäsamlingenKända och okända underliga ting. Han har belönats med flera litterära priser, är professor i kreativt skrivande vid Harvard University och medarbetande skribent för The New York Times Magazine.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone