Jump to content
Cover for Den talangfulle Mr Ripley
Isbn: 978-91-8094-601-8
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2024
Narrator: Kristofer Kamiyasu
Length: 11 hours 2 minutes

Audiobook

Den talangfulle Mr Ripley

Första boken om Tom Ripley i efterlängtad nyutgåva

»Den största kriminalförfattaren av alla.« The Times


Tom Ripley är en ung, framgångslysten man - föräldralös från fem års ålder och uppfostrad av en elak faster - som försöker lämna sitt förflutna bakom sig. Nyligen anländ till Manhattan möter han en välbärgad industriman som anlitar honom för att hämta hem hans playboy till son, Dickie Greenleaf, från en kringdrivande tillvaro i Italien. Ripleys fascination för Dickies sorglösa livsstil stegras snart till besatthet när Dickies ambivalenta känslor för den charmiga, kreativa Marge väcker hans ursinne. Ripley påbörjar ett dödligt spel.
Den talangfulle Mr Ripley [The Talented Mr Ripley, 1955] är en oförglömlig introduktion till Patricia Highsmiths berömda karaktär: den slipade Mr Ripley, som alltid lyckas undkomma rättvisan. Romanen har flera gånger adapterats för vita duken - mest känd är filmen från 1999 med Matt Damon i rollen som Tom Ripley.
I översättning av Mårten Edlund.

PATRICIA HIGHSMITH [1921-1995] är en av den amerikanska litteraturens stora författare. Highsmith är berömd för sina psykologiska thrillers, allra främst serien om Tom Ripley. Hon har också kommit att värderas högt av litteraturhistorien för debutromanen Främlingar på ett tåg och den lesbiska kärleksromanen Carol. I april 2024 har den nya Netflix-serien Ripley premiär, baserad på böckerna om Tom Ripley.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone