Jump to content
Cover for Rummet i jorden
Isbn: 978-91-7945-194-3
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: May 2024

E-book

Rummet i jorden

KIM RIBBING OCH JULIA MALMROS ÄR TILLBAKA!

I källaren i sitt nya hus, den före detta haitiska ambassaden, håller Kim Ribbing doktor Martin Rudbeck fången. Som ung var Kim fast i doktorns våld och behandlades med elchocker under tortyrliknande former. Nu är rollerna omkastade. Via en avancerad plan har Kim lyckats sopa igen spåren efter bortförandet. Men så inträffar något chockartat som ställer allt på ända.

Kim tvingas nu, i samarbete med Julia Malmros och fjortonåriga Astrid Helander, att använda all sin fantasi för att lägga ut nya villospår.

Utredningen av kidnappningen landar på Julias exmake Jonny Munthers bord. Jonny och hans poliskollegor Carmen Sánchez och Christof Adler är snart på rätt väg och en avancerad katt-och-råtta-lek vidtar.

Parallellt håller Julia tillsammans med Irma Ryding på att forska kring det högerextrema partiet Sannsvenskarna och dess kopplingar till MC-klubben Apostates. Något som visar sig vara allt annat än ofarligt.

Fortsättningen på den hyllade deckaren "Skriften i vattnet" är här. Men där den förra boken var expansiv och internationell, är "Rummet i jorden" klaustrofobisk och svensk. Kim Ribbing, Julia Malmros och Astrid Helander är mer än tillbaka – de är helt fast.


"'Rummet i jorden' är en osannolik men oemotståndlig blandning av modern skröna och kriminalroman. (...) den genuina berättarglädjen, den svarta humorn och det kreativa flödet gör boken omöjlig att lägga ifrån sig. John Ajvide Lindqvist är en proffsförfattare, men tycks helt befriad från beräknande cynism, och fortfarande uppriktigt intresserad av sina oförglömliga karaktärer och spännande miljöer. Då blir läsaren också det!" BTJ, Christine Karlsson

"Det är roligt skrivet, högt tempo och mycket action, i en hejdlös blandning av den moderna världens digitala möjligheter och gamla hederliga bustrick (som bland annat involverar ett besök på Buttericks affär för skämtartiklar). (...) 'Rummet i jorden' är välkonstruerad underhållning, en frejdig berättelse med många överraskande turer."
DN, Lotta Olsson

"(...) romanen är något annat än ett genreexempel där spänning byggs enligt regelboken. Här får man bada i relationer, iakttagna av en författare som tycks ha en genuint social läggning och generöst strösslar med kulturella referenser"
Aftonbladet, Malin Krutmeijer

"Det är högt tempo och snabba vändningar från start i den här så snyggt skrivna historien. John Ajvide Lindqvist berättar med lätt ton, ett fantastiskt flyt, lagom mycket humor och pricksäkra samtidsblinkningar. ( ) .härligt njutbar deckarläsning med karaktärer som man tycker mycket om... (...) Det är så väl komponerat och genomtänkt och antyder på att det finns en plan för serien som helhet. Det gillar jag." Nerikes Allehanda, Gunilla Wedding

"...det här är riktigt bra läsning, den här författaren saknar förmågan att skriva något dåligt." Kapprakt, DeckarbloggLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone