Jump to content
Cover for Kvinnor som mördar
Isbn: 978-91-8002-481-5
Publisher: Mondial
Category:
Memoirs & Biography True Crime
Accessible since: May 2024
Narrator: Lo Kauppi
Length: 6 hours 58 minutes

Audiobook

Kvinnor som mördar

»De kunde ha varit två vanliga tjejer. En syster, en flickvän, grannen eller arbetskamraten. I stället blev de inlåsta och isolerade. Hatade och fruktade. Vissa menar att de förbrukat sin rätt att tala, men jag håller inte med. Jag vill lyssna.«

En växte upp i en strikt religiös familj, den andra föddes med kriminella föräldrar. Linda och Jessica har vitt skilda bakgrunder, men båda hamnar snett i livet med missbruk och destruktiva relationer. När alla skyddsnät spricker händer det ofattbara: de väljer att mörda.

Det är ovanligt att kvinnor begår dödligt våld – bara i ett fall av tio är förövaren kvinna. I Kvinnor som mördar skärskådar journalisten Niklas Svensson två av dessa. Varför gick det så långt för just Linda och Jessica? Kunde omgivningen ha gjort mer för att förhindra katastrofen?

»Ömsint men inte ursäktande om två kvinnor som mördat. Och en nattsvart skildring om ett samhälle som sviker.«
Camilla Läckberg

»När barnens skyddsnät inte finns där. Då kan allt gå åt helvete. Låt nästa flicka få den hjälp som Linda och Jessica inte fick.«
Pascal Engman

*

Niklas Svensson är reporter och programledare på Expressen, och har lång erfarenhet av kriminaljournalistik. År 2023 gjorde han dokumentärserien »Inifrån murarna«, om livstidsdömda fångar.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone