Jump to content
Cover for Avrättningen
Isbn: 978-91-8094-079-5
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2024

E-book

Avrättningen

Hyllad psykologisk thriller om en seriemördare på death-row

»Trotsigt befolkad av levande kvinnor... utsökt skildrad, rik på detaljer. En nyanserad, ambitiös och fängslande roman.« Katie Kitamura, New York Times Book Review, Editor's Choice


Ansel Packer står på tur att dö inom tolv timmar. Han vet vad han har gjort, han minns alla Flickorna och nu inväntar han sin avrättning. Men Ansel vill inte dö. Han vill bli beundrad, förstådd.
Genom ett kalejdoskop av kvinnor - en mor, en syster, en mordutredare - berättas historien om Ansels liv. Vi får möta hans mamma, Lavender, en sjuttonårig flicka på desperationens rand; Hazel, tvillingsystern till Ansels hustru, hjälplös inför systerns destruktiva relation som förtär dem alla; och slutligen Saffy, mordutredaren som är honom på spåren, hon som vigt sitt liv åt att ställa ondskefulla män inför rätta.
Medan klockan tickar kartläggs den väg och de ödesdigra livsval som tillsammans och till synes obönhörligt lett fram till den tragedi som nu snart ska fullbordas i Walls Unit-fängelsets dödskammare.
I översättning av Maria Nääs.

DANYA KUKAFKA [f. 1994] är en amerikansk författare, uppvuxen i Colorado. Den psykologiska thrillern Avrättningen är hennes stora genombrott som författare.

»Poetisk & hypnotisk. En kraftfull, intensivt mänsklig thriller.« USA Today


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone