Jump to content
Cover for Vid vägs ände
Isbn: 978-91-8094-503-5
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2024

E-book

Vid vägs ände

Tredje boken om Jimmy Mullen

»Jimmy Mullen är en karaktär man hejar på från första sidan. Helt suverän thriller.« Daily Express


Ett medborgargarde utövar trakasserier mot hemlösa och försöker med både verbala och fysiska medel få bort dem från gatorna. Jimmy Mullen kontaktas av sin vän Gadge, som vill att han ska konfrontera de som ligger bakom. Men Jimmy har till sist fått ordning på sin tillvaro igen: Han jobbar på ett härbärge för 18-25-åringar och vill inte ha med några tvivelaktiga figurer att göra.
Gadge bestämmer sig för att ta tag i saken på egen hand, och blir överfallen av två personer ur medborgargardet. Polisen hittar honom medvetslös i en gränd, täckt av blod. Problemet är att det också finns en död kropp i gränden - och att det är offrets blod Gadge har på sig. Han håller dessutom mordvapnet i handen.
Jimmy är övertygad om att någon försöker sätta dit Gadge och har dessutom dåligt samvete för att han avvisade honom. Han återvänder till gatorna för att ta reda på vem som ligger bakom Gadges situation - och upptäcker att Gadge tyvärr har gott om fiender.
I översättning av Jessica Hallén.

TREVOR WOOD är en brittisk författare, bosatt i Newcastle. Han har tjänstgjort inom den brittiska flottan i 16 år, har en mastersexamen i kreativt skrivande och har även arbetat som journalist. Vid vägs ände är tredje boken om krigsveteranen Jimmy Mullen, efter den hyllade Mannen på gatan, som bland annat vann en CWA John Creasy Award, och den lika uppmärksammade uppföljaren Ingen väg tillbaka.

»Trevor Woods hjälte är en av de bästa jag läst om.« Lotta Olsson, DN


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone