Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den mörka porten
Isbn: 978-91-8094-709-1
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2024

E-bok

Den mörka porten

Efterlängtad fortsättning på serien om Enzo Macleod

En sedan länge begravd kropp hittas vid ett nedfallet träd. Dödsorsaken visar sig vara ett pistolskott i huvudet. I samma veva blir en berömd konsthandlare mördad i huset bredvid. Det är mer än sjuttio år mellan de två dödsfallen.
Kriminalteknikern Enzo Macleod blir ombedd att besöka platsen för det förra fallet, men är snart djupt involverad i utredningen av det andra. Två parallella berättelser utvecklar sig: den ena historisk, den andra samtida. Båda kretsar kring Leonardo da Vincis Mona Lisa.
Hösten 1940 har den 28-åriga Georgette Pignal fått i uppdrag att gömma målningen för nazisterna. Snart både uppvaktas och förföljs hon av två tyskar, utsända av två rivaliserande uppdragsgivare: Hitler och Göring. Vad ingen av dem vet är att Louvren i hemlighet har anlitat 1900-talets främsta konstförfalskare för att skapa en kopia, närmast omöjlig att skilja från originalet. Upptäckten av förfalskningen är den tråd som sammanlänkar de två berättelserna - och morden.
I översättning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburghpolisen Fin Macleod har hyllats både internationellt och i Sverige, och vunnit en rad priser. Den mörka porten är den sjunde, länge efterlängtade boken om kriminaltekniker Enzo Macleod.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone