Jump to content
Cover for Mental träning försämrar prestationen
Isbn: 978-91-9842-233-7
Publisher: Tomas & Dennis Publishing
Category:
Philosophy Psychology Medicine & Health Humanities Sports and outdoor recreation Economics & Business
Accessible since: January 2018
Narrator: Olle Hedberg
Length: 1 hour 36 minutes

Audiobook

Mental träning försämrar prestationen

Tomas Lydahl & Dennis Westerberg, båda författare och föreläsare, samt framstående experter inom områdena psykologiskt välmående och personligt ledarskap, utmanar alla föreställningar som råder inom fältet ”mental träning”.

Herrarna visar i den här ljudboken, att mental träning faktiskt försämrar våra prestationer, och får oss dessutom att bli alltmer stressade, pressade och spända. Trots att det motsatta vanligtvis utlovas.

Det traditionella fältet erbjuder mängder av metoder för hur vi ska tänka för att maximera prestation och effektivitet, och för att lyckas hantera stress och press på ett bättre sätt. Det rör sig om målbilds-tekniker eller visualiserings-övningar, men också om att ha rätt inre mantran eller om att avlägsna begränsande övertygelser. Teknikerna som erbjuds är många och väl spridda inom sporten och idrotten, men också inom affärsvärlden. En vanlig uppfattning lyder: – Precis som man går till gymmet för att träna upp sin fysik, bör vi gå till den ”mentala träningslokalen”, för att öva upp psyket.

Och visst låter budskapet logiskt, men det finns ett stort problem … och det är att mental träning inte alls fungerar. Aldrig någonsin. Inte ens när den verkar fungera. Prestationerna kommer trots teknikerna, inte på grund av. Alla övningar för att tänka rätt, tar oss dessutom ifrån den plats vi vill komma till. Varje tanke, vilken den än är, tar ossifrån de resultat vi önskar få,ifrån spelförståelsen som vi söker ochifrån zonen och det flow vi letar efter.

Det vi alla egentligen vill åt finns nämligen bortom tankarna, just när vi inte tänker. Det är det tankefria utrymmet vi söker. Det tankefria området är zonen. Att låta tankar vara är flow.

Alla kan vi känna igen detta med flow, då vi ansträngningslöst får mer gjort, presterar bättre och framför allt mår bättre. Helt utan att grubbla, fundera eller klura. Men all mental träning kräver mer tänkande. Det försämrar prestationen. Att vara i zonen är att inte bry sig om någon tanke alls.

Ljudboken påminner om Tomas och Dennis populära podcast (Tomas & Dennis podcast), med tiotusentals lyssnare varje vecka. 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone