Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Progressiv muskelavslappning 1. 20 min thetautgåva
Isbn: 978-91-9850-369-2
Förlag: Plotline Books
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: januari 2020
Uppläsare: Sophie Påhlsson
Length: 20 minuter

Ljudbok

Progressiv muskelavslappning 1. 20 min thetautgåva

Spänn musklerna i en muskelgrupp och slappna av. Spänn musklerna i en annan muskelgrupp och slappna av. När du arbetat dig igenom hela kroppen kan du vila en stund. Det är grundupplägget i en progressiv muskelavslappningsövning. Övningen är lätt att lära sig och går att anpassa efter sina egna behov och sin egna smak. Den här utgåvan av Progressiv muskelavslappning 1 är på 20 minuter och har bakgrundsmusik med binaural rytm i form av thetavågor. Är du inte bekant med vad det innebär och kan ta ett informerat beslut om du vill lyssna på en avslappningsövning med hjärnvågsstimulerande frekvenser rekommenderas originalutgåvan som inte innehåller sådan bakgrundsmusik.


Tekniken arbetades fram på 1920-talet av Dr Edmund Jacobsson. I hans version arbetade man med samma muskel/muskelgrupp flera gånger. Man började med att spänna musklerna ganska mycket, och sedan slappna av. Man spände musklerna igen men inte lika hårt, och så minskade man spänningen successivt. Idag är progressiv muskelavslappning är en välkänd avslappningsteknik som används flitigt inom den inom den offentliga vården i Sverige. Forskning har visat att progressiva muskelavslappningsövningar ger positiva resultat vid bl.a. stress och ångest. Idag förkortas övningen snarare än att den används helt enligt Dr. Jacobssons mall.


Uppläst av författaren. Bakgrundsmusik: DreamScapes av Silencio Music. 


Sophie Grace Meditationer är en sydvästsvensk meditationsinstruktör som först började skriva guidade meditationer för eget bruk då hon saknade övningar på svenska som hon ville lyssna på. Hon fokuserar på övningar som ska gå att använda om och om igen och har en förkärlek för tekniken guided imagery (på svenska ungefär dagdrömsmeditation eller vägledd dagdröm) där man använder fantasin för att föreställa sig inte bara inre bilder utan också upplevelser av ljud, doft, kroppens rörelser och ibland även till och med smak. Vissa titlar finns också på engelska. Pseudonym på engelska är Sophie Grace Meditations.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone